Saturday, June 2, 2012

Yummy Pasta Flora Recipe

Whatever you say, cooking is a craft. Today we promised our family to prepare something sweet for the family weekly meeting. My sister Shosho baked this yummy Pasta Flora and she wants to share it with you.
بما إننا مقتنعين إن الطبيخ من ضمن الأعمال الفنية، إن لم يكن أهمها، عشان كدة هنقدملكم كيكة الباستا فلورا اللي أختي شوشو عملتها النهاردة وكسرت الدنيا ومفضلش منها ولا قطعة

Since we have a large family, we multiplied the ingredients by four but we will give you the basic recipe which can serve 9 persons.
The Ingredients:
- 1 cup of flour
- 1/3 cup of suger
- 1 egg
- 1 tablespoon butter
- 1/2 teaspoon baking powder
- Vanilla extract
- Jam

ميغركوش شكل المقادير، احنا كنا بنحضر للعيلة كلها فضاعفنا الكمية أربع أضعاف، ولكن المقادير الأساسية اللي تكفي 9 قطع كالتالي
كوب دقيق
ثلث كوب سكر
بيضة
معلقة كبيرة سمن أو زبد
نصف معلقة صغيرة بيكينج باودر
فانيليا
مربى

Start by mixing the sugar and butter, manually or in the mixer.
نبدأ بخلط السكر والسمن جيداً سواءً باليد أو بالمضرب



Add the eggs and vanilla extract and keep mixing.
ثم نضيف البيض والفانيليا ونكمل تقليب




After they are mixed really well, add the flour and baking powder.
بعد ما يختلطوا جيداً نضيف المكونات الجافة اللي هي الدقيق والبيكينج باودر،




Blend the ingredients until it forms a non-sticky dough. Note: If you felt it needs more flour, you can add it until it becomes perfect.
نعجن المكونات كلها لغاية ما نحصل على عجينة مش بتلزق، وممكن نضيف دقيق إذا حسينا إن العجينة محتاجة




Now, spread it in a baking tray, leaving a portion to make the crossing lines atop.
دلوقت نفرد جزء من العجينة في الصينية وبالجزء الباقي نعمل صوابع رفيعة نحطها فوق العجينة بأشكال مربعات أو سمبوكسات





Put a thin layer of jam inside the squares. Today, we used apricot and strawberry jams to please different tastes.
ثم نقوم بوضع طبقة خفيفة من المربى داخل المربعات اللي تكونت، والنهاردة شوشو استخدمت مربى المشمش ومربى الفراولة عشان ترضي جميع الأذواق في العيلة





Finally, bake it for 15 minutes on the highest degree until the color of the dough changes and becomes golden brown.
نخبز الصينية في فرن ساخن لمدة 15 دقيقة أو حتى يحمر الوجه ويصبح ذهبياً جميلاً


Add a second layer of jam when it is still hot and fill the squares as much as you like.
نضيف طبقة ثانية من المربى والكيكة لسة ساخنة ونقدر دلوقت نملأ المربعات جيداً، وبالهنا والشفا
Bon Appetit!


Enjoy!

No comments:

Post a Comment