Tuesday, June 26, 2012

Savory Mille-Feuille

We have never tried making a savory cake before and finally we decided to try it out with mille-feuille in my last birthday party. It was so delicious, it took no time, and everyone liked it. Hope you like it too!
احنا مجربناش قبل كدة نعمل تورتة حادقة مع إننا سمعنا إنها بتبقى حلوة قوي ولذيذة، وأخيرًا قررنا نجرب برقائق الملفيه
وفعلًا كانت لذيذة جدًا ومخدتش وقت خالص في التحضير وكل اللي داقها عجبته، يارب تعجبكم انتو كمان


Bring anything you can get your hands on :) We grated some carrots and used  bell peppers, olives, and sausage.
هي ملهاش مكونات بالذات، أي حاجة موجودة تنفع :) بالنسبة لنا بشرنا شوية جزر وقطعنا فلفل أخضر شرائح وممكن أي فلفل ملون


We also used smoked Turkey slices with mayonnaise since we believe they are inseparable.
كمان استخدمنا شرائح الديك الرومي المدخنة مع المايونيز عشان الاتنين مع بعض بيبقى طعمهم خطير


Start by spreading mayonnaise generously over the first layer.
نبدأ أول خطوة بوضع المايونيز على أول طبقة ملفيه ومش هوصيكم بقى على كمية المايونيز، مش كل يوم الواحد بيعمل تورتة حادقة


Then lay the turkey slices on top. We cut them into small bites to be easier for us to cut the torte at the end.
وبعدين نرصص شرائح الديك الرومي المدخن فوقها، واحنا قطعنا الشرائح لقطع صغيرة عشان تبقى أسهل في تقطيع التورتة النهائية


Now put the second layer and spread any cream cheese over it. You can use a third layer with other fillings but we preferred to keep it a two-layered torte.
وبعدين نحط الطبقة الثانية من الملفيه ونفرد عليها أي جبنة كريمية حسب النوع اللي بتفضلوه، الطبيعي إننا نحط طبقة ثالثة من الملفيه ونحشيها ونزوقها هي كمان بس احنا المرة ده قررنا نكتفي بطبقتين


Now you can decorate the top as you like. In this one, we used sausages to draw simple flowers and green bell pepper for the leaves.
دلوقت مش باقي غير تزويق السطح، وهنا احنا استخدمنا الفرانكفورتر بعد ما قطعناه دواير ورسمنا بيه شكل ورد وحطينا حواليه فلفل أخضر قطعناه على شكل ورق الشجر


In this one, we drew circles of green olives, grated carrots, and sausages.
وفي التورتة ده رسمنا دواير بالزيتون الأخضر والجزر المبشور والفلفل الأخضر


Here we used the same ingredients in another formation.
وفي التورتة ده استخدمنا نفس المكونات السابقة بس بشكل مختلف


Tips:
- You can use three layers instead of two and you can even use one layer and decorate it as you may.
- Tuna and mayonnaise make a great filling too.
- It is better to keep your torte in the fridge for two hours before serving to allow the layers to tenderize and avoid unnecessary breaks when cutting it.
نصايح
ممكن تستخدموا ثلاث طبقات ملفيه أو حتى طبقة واحدة وتزوقوها زي ما تحبوا
لو جربتوا خلطة التونة والمايونيز مع لوازمهم هتدعولي
لو حطيتوا التورتة في الثلاجة ساعتين بس قبل التقديم يكون أفضل عشان تلحق الطبقات تطرى ويسهل تقطيعها عشان متتكسرش أثناء التقطيع
وبالهنا والشفا

Bon Appetit!

No comments:

Post a Comment